Hallo ik ben Timo

 

Hallo iedereen, ik kom me even voorstellen en als je zin hebt kan je hieronder in mijn dagboek lezen.

Woensdag 25 oktober 2006    16:00 uur.

Vandaag ben ik verhuisd, een heel nieuw adres, nu woon ik in een woonkamer in een kooi naast de kooi van Mac.

Ik heet Timo, maar ik weet niet of mijn nieuwe baasjes me zo blijven noemen.
Ik ben een grijze roodstaart van 14 weken jong, heb géén ringetje om mijn pootje zoals bij Mac. Ook ik verklap jullie lekker niet (net zoals Mac) of ik een jongetje of een meisje ben. Ik ben wel in Nederland geboren, ergens in de buurt van Nijmegen.

De eerste 12 weken heb ik samen met mijn broertje (of zusje) alleen maar bij mijn ouders gezeten die me altijd lekker gevoerd hebben.
Toen was mijn broertje ineens weg en na een weekje alleen bij mijn ouders hebben ze mij apart in een kooi gezet. Werd ook tijd geloof ik want mijn ouders vertelden mij steeds vaker dat ik het zelf moest doen.
Nu gelukkig... weer een week verder... ben ik verhuisd naar een nieuw adres en daar woont ook Mac.

Baasje heeft gelijk mijn mooie veren afgeknipt...ik weet niet wat ik ervan denken moet... maar ja ik ben ook nog niet zo gewend aan mensen.
En die Mac, die grote grijze roodstaart (wel wat kleiner als mijn ouders)... tja dat weet ik ook nog niet wat ik daarvan denken moet... hij fluit wel mooi maar voorlopig blijft hij toch bij me uit de buurt.
Ik ben me benieuwd wie de eerste stap moet doen om nader kennis te maken.
 

In ieder geval laat ik momenteel niemand bij mij in de buurt, zodra men iets te dicht bij mij komt protesteer ik gelijk en begin ik zachtjes te krijsen.
Ik moet dat allemaal nog niet zo, al die aandacht van vreemden. Ze moeten me maar even met rust laten.
Ik zit nu wel lekker te spelen met mijn nieuwe speeltje, dat is best een vreemd ding.

21:00 uur.... vreemd... leggen ze een doek over mijn kooi, wel lekker donker... nou ja, eigenlijk wel fijn, want het was toch wel een zware dag.

Nadat ze mij een tijdje hebben laten wennen aan mijn nieuwe omgeving en de nieuwe gezichten om me heen is baasje begonnen met mij tam te maken.
Hier volgt een omschrijving van de vorderingen.
 

Timo's Dagboek:

 

Dag 1 

Vanochtend is baasje een half uur naast mijn kooi komen zitten en heeft hij zijn hand onder tegen de tralies aan gehouden. Dat vond ik nog net acceptabel maar zodra hij met zijn hand naar boven ging begon ik toch wel te protesteren. Vreemd vond ik wel dat hij helemaal niet naar mij keek en hij zat alleen maar te praten met Mac.

Na een half uurtje ging hij weer weg, maar een tijdje later kwam hij weer terug. Hij haalde het speeltje uit mijn kooi, en de zaadjes haalde hij ook weg. toen pakte hij de kooi, zonder bodem op en zette deze in de woonkamer op de plavuizen grond, Mac stond op een standaard naast mij op de grond. En ineens begon het te regenen, Baasje had een plantenspuit met warm water, heel kleine druppeltjes.... zoiets heb ik nog nooit meegemaakt maar ik vond het best lekker dus heb ik maar niet geprotesteerd. Ik heb me zelfs een beetje omgedraaid dat hij overal kon spuiten.

Daarna, in mijn kooi op het aanrecht in het zonnetje en Mac zit weer buiten mijn kooi maar er wel vlak naast op zijn zitstok. Gekke vogel die Mac, zit de hele tijd te brabbelen maar komt niet naar me toe.

Een uurtje later, nog steeds lekker in het zonnetje, gaat baasje voor ons zitten en begint hij Mac te aaien en een knapperig toastje te voeren. Na verloop van tijd houdt hij het toastje tussen mijn tralies, ik toch wel nieuwsgierig, heb het even aangeraakt. Toen gaf hij weer wat aan Mac, maar opeens had hij het toastje weer tussen mijn tralies, ik heb er maar een stukje vanaf gebeten.... best lekker. Drie stukjes later had ik niet meer zo'n trek, maar ik heb wel even heel voorzichtig aan baasje zijn vinger geknabbeld toen hij mij dat toastje voorhield. En toen liet hij me verder met rust.

Rust, ha mooi niet, weer een uurtje later komt vrouwtje, gaat die met Mac praten. Maar ondertussen houd ze haar hand wel tegen mijn tralies. Ze wilde me ook een stukje toast geven maar ik heb even geen trek. Een kwartiertje later ging ze rommelen in de keuken, wel storend hoor maar ik begin er wel aan te wennen. En Mac...Mac ziet mij voorlopig nog niet zo zitten. Weer een uur verder hebben ze mijn kooi weer op z'n plaats gezet en Mac mag buiten spelen. Kan ik even rusten.
Hé, wat is dan nou, om 19:15 uur al een doek over mijn kooi... na dan maar lekker gaan slapen.

 

Dag 2   09:00 doek eraf.

Na een kwartiertje lekker wakker te zijn komt baasje eraan en legt zijn hand met een paar zaadjes erin op mijn zitstok. Ik natuurlijk protesteren, wat moet die hand in mijn kooi.
Maar hij haalt hem niet weg en wat ik ook protesteer en hoe ik ook door mijn kooi klim die hand blijft er. Soms beweegt hij zelfs een vinger.
Na 20 minuten onrustig rondklimmen en en wat protesteren, dat helpt dus ook niet, ga ik maar ergens rustig zitten, maar die hand die blijft maar liggen.
Begint die hand ineens met mijn speelgoed te spelen. Wel 10 minuten achter elkaar, en baasje praat wel allemaal lieve woordjes maar hij kijkt me helemaal niet aan...volgens mij zit hij met Mac te praten.
Ineens komt de hand langzaam en voorzichtig met zo'n heerlijk zonnebloempitje naar me toe.
Wel even protesteren dacht ik...maar ik heb best wel trek. Ach, wat maakt het ook uit...ik pak dat zaadje.... mmm...heerlijk.
En ja hoor, komt die hand weer met een zaadje... tja voor de goede orde moet ik toch nog wel even protesteren maar dat zaadje dat pak ik toch. 10 zaadjes heb ik gekregen en toen deed baasje de kooi weer dicht en weg was hij.
Nou, in het totaal is baasje wel 1 1/2 uur met me bezig geweest, ik ben eigenlijk best wel moe geworden van al dat gedoe... ik ga lekker een tukje doen.
Nou zeg, half uurtje rust gehad, komt baasje weer en geeft me twee zaadjes, gaat hij weer weg, maar nu krijg ik van vrouwtje wat zaadjes aangereikt... ik blijf nog wel steeds even protesteren... maar die lekkere zaadjes pak ik toch wel.
Vrouwtje is geloof ik ook wel aardig, heel voorzichtig heeft ze mijn pootje geaaid... ik heb het maar toegestaan.
Zij zit tenminste met mij te praten en niet met Mac. En Mac, die kijkt nog steeds de andere kant uit. Vreemde vogel hoor, die Mac. Na een kwartiertje liet vrouwtje me weer alleen.
Nou zeg... ze laten me ook niet met rust, heb ik weer lekker een kwartiertje mijn rust gehad en ja hoor... baasje komt en zegt dat het tijd is voor een douche, net als gisteren, best fijn eigenlijk.
Zo lekker nat, sta ik nu weer in het zonnetje op het keukenaanrecht, en van vrouwtje heb ik twee stukjes appel gekregen.
Wat is dat nou... hebben ze van die vreemde bruine dingen in mijn voerbak gedaan, pellets noemen ze dat, nou daar blijf ik voorlopig van af, of toch maar eentje nader onderzoeken... hm.. ik weet niet wat ik van de smaak moet denken maar het kruimelt wel lekker. Nou voorlopig blijf ik er maar vanaf, ik ga lekker in het zonnetje zitten om mezelf op laten drogen en te verzorgen. Zo nu en dan lonk ik naar Mac maar voorlopig reageert hij niet, hij is druk bezig met poetsen.

Hèhè, ben ik eindelijk droog, komt baasje er weer aan, geeft mij door de tralies zonnebloempitjes en Mac die op zijn zitstok naast de kooi zit ook.
Mac wordt eindelijk wat nieuwsgierig en komt met zijn snavel tussen mij tralies.
Daar heb ik maar eens flink op gehakt, zo... die laat mij voorlopig met rust... wat een schijterd ... die Mac.

Wat gebeurt er nu weer, baasje geeft mij met zijn hand in de kooi weer een zaadje maar nu legt hij het zaadje tussen zijn pink en ringvinger, daar waar de vingers beginnen aan zijn hand.
Nu moet ik tussen zijn duim en wijsvinger door het zaadje pakken. Pak ik het zaadje voel ik die duim wel op mijn kruin. Ik weet niet wat ik daarvan denken moet.... maar die zaadjes zijn toch wel lekker... ik blijf ze pakken.
Hé, baasje gaat weg en nu geeft vrouwtje me op die manier zaadjes. Nou ja, ze blijven lekker en volgens mij eet ik ze liever als die pellets, daar heb ik er inmiddels wel een paar van verkruimeld. Vrouwtje is me d'r wel een, zo nu en dan aait ze over mijn pootjes... ook weer zoiets vreemds, ach, ik laat het maar toe, ze is best wel lief.
Verder hebben ze met rust gelaten, alleen kwam er later nog iemand anders en die heeft me ook op zo'n vreemde manier zaadjes gegeven. Ach ik heb het maar aan genomen.
's-Avonds hebben ze die vreemde pellets weggehaald en weer mijn gewone zaadjes gegeven.
Om 21.00 uur ging er weer een doek over mijn kooi.

 

Dag 3   09:00 Goeden morgen allemaal.

Zo het doek is weer van mijn kooi, het eerste kwartier kon ik lekker rustig wakker worden.
Toen kwam baasje... het kon niet missen... ik kreeg weer zaadjes van hem.
Moest ik van zijn hand eten, hij legde het zaadje helemaal achter op zijn hand, zo ver dat ik zelfs op zijn hand moest gaan staan op het zaadje te pakken.
Op een gegeven moment, trok baasje zijn hand uit de kooi en ik zat er nog op.
Ik kreeg nog een paar zaadjes en toen dacht ik... laat ik maar een stukje gaan vliegen. Nou dat viel even tegen, ik kan niet meer vliegen. Zat ik op de grond.. nog een paar keer geprobeerd... maar helaas het lukt niet meer.
Maar bij baasje op zijn hand wil ik ook even niet. Na wat rondgelopen te hebben ben ik op mijn kooi geklommen, toen gelijk maar op Mac zijn kooi en nu zit ik hoog boven op de kooi van Mac, heel relaxed, en Mac die bangerd... die hangt ergens aan de zijkant van zijn kooi.
Hij heeft nog even geprobeerd mij aan te raken maar ik heb gelijk naar hem gehakt. Werkt prima... weg was hij.
Na verloop van tijd heeft baasje de stok waarop ik zat losgemaakt en me daarmee naar mijn kooi gedragen.
Eigenlijk wilde ik er niet in maar baasje heeft me zachtjes toch in de kooi geduwd.
Een kwartier later kwam vrouwtje, die heeft me weer een paar zaadjes gegeven. Ik moest er wel voor tussen haar duim en wijsvinger kruipen. Wat je er allemaal niet voor over moet hebben om een zonnebloempitje te bemachtigen.
En mijn voerbakje zit gelukkig ook weer vol met zaadjes, geen pellets vandaag.

Gedoucht werd er ook weer, dit keer, na het douchen, werd mijn kooi niet op het aanrecht maar gewoon op zijn plaats gezet. Tja, zal wel zijn omdat het zonnetje niet schijnt. Mac is vandaag wel opvallend rustig, hij zegt bijna niets.

Nadat ik lekker opgedroogd was en een heerlijk tukje gedaan had kwam baasje weer met zijn hand in de kooi. Bovendien had hij een clickapparaat. Hij clickte en ik kreeg gelijk een zaadje... makkelijk... even later weer click en hup weer een zaadje... dat deed hij wel 10 keer achter elkaar. Toen maakte hij het me lastiger, hij hield een hand voor me en lokte me met een zaadje. Ik moest wel ver over de voorgehouden hand reiken om het zaadje te pakken, zodra ik bij het zaadje was clickte hij en kreeg ik het zaadje. Bij het volgende zaadje stootte ik zelfs met mijn borst tegen de hand die hij tussen het zaadje en mij hield. Hij clickte dan weer gelijk en ik kreeg weer het zaadje. Nadat hij dat een paar keer gedaan had hield hij het zaadje nog verder weg, ik moest gewoon met één pootje op de voorgehouden hand gaan staan om het zaadje te kunnen pakken. Zodra mijn pootje op zijn hand stond clickte baasje en kreeg ik het zaadje. Uiteindelijk moest ik met beide pootjes op zijn hand gaan staan om de click te horen en het zaadje te krijgen.. dat deed ik dan maar. Tussendoor liet hij me steeds weer op mijn zitstok stappen en ging met zijn handen uit de kooi.
Toen kreeg ik weer even rust, maar niet lang hoor, want nu kwam vrouwtje en die deed precies hetzelfde bij mij, daar moest ik ook op haar hand gaan staan, dan clickte het en kreeg ik het zaadje.

Wel vreemd hoor, dat alles... maar ik heb best wel flink veel van die lekkere zaadjes gekregen.
Vanavond mocht ik wat later gaan slapen,, het was volgens mij wel 22:00 uur, maar ja ik heb vandaag wel een flinke middagtuk gedaan.

 

Dag 4   09:00 uur (zondag)

Goede morgen mensen, ik snap het even niet, gisterenavond om 22:00 uur naar bed vanochtend om 09:00 uur opstaan en ik heb toch 12 uur geslapen.... vreemd..
Maar goed.. er zijn wel meer vreemde dingen in de wereld. Vanochtend ging het er ook weer anders aan toe. Vrouwtje haalde het doek van mijn kooi en ging vrijwel meteen met me oefenen. Weer met die vreemde clicker en weer met zo'n hand tussen het zaadje en mij. Nou dit keer wilde ik niet verder gaan als alleen maar één pootje op die hand te zetten. Toen ze ophield liet ze de kooi open staan en daar heb ik lekker misbruik van gemaakt. Ik ben er gelijk uit geklommen, meteen boven op Mac zijn kooi, die zat lekker boven op zijn stang, daar heb ik hem van af gejaagd en toen ben ik daar maar gaan zitten.  Mac ging in zijn kooi zitten op zo'n mooie dikke slijtstok. Na zo'n half uurtje vond ik dat ik zijn kooi en zijn speelgoed maar eens moest gaan inspecteren, zo gezegd zo gedaan en even later zat ik heerlijk op die dikke slijtstok te spelen met Mac zijn speeltjes. En Mac ... ach die zat ergens onder in de kooi, angstig naar mij te gluren. Baasje deed zelfs de kooi van Mac van boven dicht, zaten we alle twee in die kooi.  Mac probeerde wel dichterbij te komen maar ik hoefde maar even in de lucht te hakken en weg was hij. Na ongeveer een uurtje ging de kooi weer open. Baasje wilde dat ik op zijn hand ging zitten, deed ik ook heel even maar de tralies van de kooi vond ik toch fijner. Toen dreef baasje mij naar boven op de kooi, hield daar een zitstok tegen mijn borst daar ging ik maar op zitten en voorzichtig bracht hij mij terug naar mijn kooi.
Even later werd er gedoucht, echt lekker zo'n douche. Nu zit ik weer vredig in mijn kooi. Mac zit trouwens ook in zijn eigen kooi. Ook fijn dat er nog steeds zaadjes in mijn bakje liggen in plaats van pellets.

Baasje en vrouwtje zijn een paar uurtjes weggeweest, dus ik ben weer helemaal uitgerust en benieuwd naar wat er nu weer komen gaat.
En ja hoor, daar begon het al, baasje kwam met zijn hand in mijn kooi en gaf me een zaadje, even later weer een zaadje, ik begon al te denken, hé dat is makkelijk, maar toen begon het.
Baasje gaf me een zaadje en daar zat ik dan met mijn snaveltje vol en baasje aaide snel even over mijn vleugel.
Tja, nu had ik de keuze, zaadje uit mijn snavel laten vallen en bijten of accepteren.
Ik koos voor het laatste. Baasje deed het weer en aaide iets langer. En hij bleef maar zaadjes geven en aaien... eigenlijk begin ik het wel lekker te vinden.
Ik heb hem zelfs even toegestaan over mijn koppie te aaien en ja hoor ik heb zelfs mijn kopveertjes overeind gezet.
Als je het goed bekijkt bof ik eigenlijk wel...dubbelop genieten... een zaadje en op de koop toe ook nog lekker geaaid worden.
Maar dat laat ik baasje nog niet zo merken... het bevalt me prima als hij me zaadjes geeft en aait.
Later op de avond kwam de zoon van Baasje op bezoek en die moest het natuurlijk ook even proberen, ik heb het maar toegelaten...ofschoon zo nu en dan tussendoor heb ik hem ook even gebeten.
Trouwens baasje heb ik ook een keer stevig gebeten toen ik vond dat hij met te lang aaide. Wel vreemd, hij trok zijn vinger helemaal niet terug en ik heb toch echt flink gebeten...ik zag zelfs een beetje bloed. 

Ik mocht ook best laat slapen gaan, om 22:00 uur ging het doek over mijn kooi.... welterusten!

 

Dag 5   09:30

Hallo iedereen, daar ben ik weer, ik hoorde baasje al rommelen in de woonkamer maar heeft me gewoon een tijdje langer onder het doek gelaten. Hij was wel al een flinke tijd met Mac bezig.
Ik dacht al, ha fijn een dagje rust, maar nee hoor, doek eraf en gelijk weer die hand in de kooi met zaadjes.
Wilde hij weer aaien, maar ik heb er even niet zoveel zin in. Hij bleef doorgaan en het werd steeds aangenamer en eh... die zaadjes... hmm lekker.
Na 15 minuten was hij weg maar even later kwam het vrouwtje en die deed het ook een tijdje.

Om11:00 uur was het weer douchen, dit keer niet zo lang en daarna weer lekker rusten.

Zo rond 13:00 uur begon het gedonder. Mac werd naar boven gebracht, ik werd op een stok naar boven gebracht, hup in de douche.... Mac en ik samen. Deur dicht en daar stonden we dan... zoek het maar uit zei baasje.
Baasje bleef wel in de buurt, maar hij kon niets zien omdat de douchewand niet echt doorzichtig is.
Ik ging maar eens naar Mac toe maar die moest niets van mij hebben, hij liep steeds weg.
Baasje zat wel te gluren maar zodra de douchewand openging wilde Mac weg.
Toen pakte baasje Mac op zette hem in een groot bad, ik moest ook op de stok en werd ook in het bad gezet.
Daar liep ik weer achter Mac aan... maar die had nog steeds weinig zin. Baasje ging rustig op de toilet zitten puzzelen.
Wat ik ook probeerde die Mac had nergens zin in. Na een uurtje begon baasje met de doucheslang het bad schoon te spoelen en gelijktijdig werden wij ook weer gedoucht, was best wel lekker al dat water.
Nu zit ik rustig op Mac zijn kooi te drogen en Mac zit een stukje lager op zijn zitstok.
Ik denk dat ik direct maar weer eens naar Mac toe ga... hij heeft zo´n leuk speelgoed, maar eerst lekker drogen.
Nou...eh, dat feest ging dus mooi niet door, baasje heeft me weer in mijn eigen kooi gezet, kijk ik in mijn voerbak, zitten er zaadjes en ook pellets in. Nou voorlopig blijf ik er maar even van af. Ik ga gewoon verder met het verzorgen van mijn verenkleed en doe ook nog een tukje. Later heeft vrouwtje me nog een paar zaadjes gevoerd en over mijn rug geaaid. Toch heb ik inmiddels uitgevonden dat ik ook kan bijten. Baas je heeft gelijk actie ondernomen en het scherpe puntje van mijn snavel wat stomper gevijld.

 

Dag 6 

Hallo allemaal, ik heb lekker 12 uur geslapen en ben weer helemaal monter en benieuwd wat er vandaag komen gaat.
Baasje begon me een paar zaadjes te geven, toen kwam hij weer met die clicker maar daar had ik echt geen zin in. Ik heb hem maar even een flinke knauw gegeven als wraak voor wat hij gisteren met mijn snavel gedaan heeft.
Het is maar een heel klein beetje wat hij eraf gehaald heeft .... maar toch, ik had daar gewoon zin in.
Baasje haalde mij toen met de stok uit de kooi, en ik moest op een oefenstok die op de tafel in de woonkamer stond gaan zitten.
Mooi niet hè, ik probeerde gelijk van die stok weg te vliegen. Maar echt vliegen lukte niet en baasje liet me gelijk weer via de stok in zijn hand op die oefenstok zitten. Daar bleef ik dan maar op zitten, als hij dat zo nodig vindt.
Ik kreeg ook gelijk een paar zaadjes, maar ik had eigenlijk niet zo'n honger. Even later hield hij die stok weer tegen mijn buik en hij zei "op". Zachtjes, maar wel steeds harder, drukte hij met die stok tegen mijn buik, uiteindelijk moest ik er wel opstappen. Deed ik dat, aaide hij over mijn snaveltje en zei hij lieve woordjes. Daarna zette hij mij weer terug op die oefenstandaard. Dat geheel herhaalde hij wel 20 keer. Toen liet hij me een half uurtje met rust , ik mocht op de oefenstandaard blijven zitten.
Daarna had baasje weer iets nieuws verzonnen. Met de punt van een theedoek ging hij tegen mijn snavel aan, even later ging die punt over de veertjes van mijn borst, later over de veren van mijn vleugels, hij ging met die punt zelfs onder mijn vleugels.... ik liet het allemaal maar toe, maar wel met gemengde gevoelens. Maar toen hij met die lap op mijn kruin wilde... protesteerde ik.
Als ik eerlijk ben was het eigenlijk best wel lekker hoor, maar je moet toch ook jezelf even laten gelden, daarom ook dat ik protesteerde.
Op een gegeven moment hield hij die punt een eindje van mij weg, doodstil. Tja, toen werd ik toch wel ongeduldig en ging ik er naar toe. Raakte ik de punt aan begon baasje weer met me te spelen. Even later hield hij de punt weer doodstil naast me, ik er weer heen en ja hoor, hij speelde weer met me.
Maar ja... aan alles komt een einde en baasje liet me weer met rust.
Ineens, hup.. ik moest weer op de stok en werd ik naar boven gebracht... in de badkuip. Daar zat Mac ook al.
Baasje zat weer op de toilet te puzzelen en ik ging eens bij Mac kijken, hij deed wel niet zo moeilijk meer maar hij heeft totaal geen interesse in mij. Ik hield nog mijn koppie omlaag voor hem, maar nee hoor.. geen reactie.
Na ongeveer 20 minuten werden we gedoucht, daarna allebei op Mac zijn kooi gezet.
Mac zit nu niet meer zo ver weg... ongeveer 40 cm van mij vandaan. Na goed een uur moest ik weer in mijn eigen kooi.
Vanmiddag heeft vrouwtje nog even met met geoefend en vanavond mocht ik vroeg gaan slapen 19:10 uur.

 

Dag 7  

Hallo allemaal, daar ben ik weer, fris en monter. Nu kwam vrouwtje als eerste met me trainen, maar ik had niet zo'n honger dus nam ik niet zoveel zaadjes van haar aan, ik had toch ook net gegeten.
Maar ik had een goed bui,  ze mocht me wel een beetje aaien ook zonder zaadje als beloning, en ja... ik heb haar zelfs één keer toegestaan op mijn kruin te kriebelen. Tjonge wat was ze daar blij mee... Misschien doe ik haar een andere keer weer dat pleziertje.
Daarna mocht ik bij Mac op bezoek, ik ging boven op zijn kooi zitten en hij ging op zijn zitstok.
Even later... ik er achteraan. Stond hij zomaar vrijwillig zijn zitstok af aan mij, hij ging naar boven. Nou prima hoor, hij heeft een lekkere zitstok.
Toen was het tijd voor het bad. Ik heb nog geprobeerd met Mac contact te maken... maar hij heeft nog steeds geen zin.
Ik heb maar even mijn ogen dichtgeknepen (een kort tukje) in dat bad.
Daarna heerlijk gedoucht, en opeens hield baasje zijn vinger onder mijn buik en drukte... ik moest wel opstappen. Hij hield met zijn duim mijn teentjes vast dus ik kon niet wegvliegen maar hij liet mij wel flink met mijn vleugels wapperen. Even later liep hij met mij op zijn vinger, nog steeds duim op mijn tenen, naar beneden en in een mum zat ik boven op de kooi van Mac. Toen ging hij Mac halen.
Die ging natuurlijk weer ver van mij af zitten. Na een half uurtje drogen, weer die vinger tegen mijn buik, ik wilde nog vluchten maar het lukte me niet, weer die duim op mijn teentjes en plotsklaps zat ik in mijn kooi. Daar zit ik nu wat te eten en zo nu en dan doe ik een tukje, Mac zit heerlijk te brabbelen.
Na wat gerust te hebben kwam baasje me even aaien in de kooi, al snel nam vrouwtje het over, ik werd met de zitstok uit de kooi gehaald, vrouwtje ging op de grond zitten want ik was een paar keer van de stok afgevlogen. Nu zit ik weer op de stok, ze heeft ook nog een andere stok in har hand, ik moet steeds overstappen van de ene stok op de andere stok, en ze zegt steeds op.
Hè wat vreemd, in plaats van die andere stok moet ik op haar hand stappen, ik doe het maar wel met tegenzin. Ze blijft maar oefenen, het gaat me nu eigenlijk wel makkelijk af. Nu zit ik op de stok, zij aait mijn rug en baasje heeft zoeven over mijn kruin geaaid. Ik heb het maar toegelaten. Na een tijdje heeft vrouwtje met op haar hand naar de kooi gebracht (weer die duim over mijn tenen).
Baasje zei: "Timo is handtam".  Nou dat heeft dus precies één week geduurd. Het is 14:00 uur.

Er is nog een apart hoofdstuk over "Handtam maken".

Maar wat gebeurt er nou weer, wordt ik op die kleine oefen zitstok naast Mac in het zonnetje op de aanrecht gezet.
Grappig hoor, Mac gaat op het uiterste puntje zitten, nou... ik trek me er niets van aan hoor... ik ga mezelf lekker zitten poetsen.
Na een half uurtje heeft baasje Mac weer op zijn kooi gezet, en ik werd weer geaaid met de punt van een theedoek. Baasje maakte van de punt zelfs een soort mutsje dat hij boven op mijn hoofd hield.

Zo nu zit ik weer lekker in mijn kooi. 's-Avonds kwam de zoon van baasje, die wilde mij natuurlijk ook een beetje aaien, na wat protest liet ik het toch wel toe. Maar ik  heb hem wel één keer flink gebeten. Om 21:00 kreeg ik weer de doek over mijn kooi.

 

Dag 8 

Vanochtend mocht ik uitslapen en zo rond 09:15 heb ik me zelf maar gemeld, ik ben gewoon op de bodem van mijn kooi gaan graven. Zo'n 10 minuten nadat ik weer rustig was haalde baasje het doek van mijn kooi.
Natuurlijk kreeg ik gelijk een paar zaadjes van hem... even protesteren bij het eerste contact... dat hoort erbij. (vrouwtje vindt het protestgeluid dat ik dan maak net Juressic Park)
Even later werd ik met een zitstok uit de kooi gehaald en moest ik op de oefenstok gaan zitten.
Baasje wilde dat ik op zijn hand zou stappen... nou mooi niet hoor, op een stok... ja maar op zijn hand... daar heb ik geen zin in.
Hij drukte natuurlijk tegen mijn buik en toen heb ik hem maar een flinke beet gegeven. Hij probeerde het weer, dus vloog ik maar weg... dat ging best nog aardig, gewoon wat harder met de vleugels slaan.
Die los was van korte duur... baasje zag dat ook, pakte me in mijn nek, nam een schaar... vrouwtje hield mijn vleugel vast.... en hup de punten van mijn veren werden wat verder ingekort.
Daarna zette hij mij een kwartiertje in mijn kooi zodat ik weer tot rust kon komen.
Na een kwartier weer op de oefenstok, moest ik opstappen op een andere stok en dat steeds afwisselend.
Soms had baasje zijn vinger ertussen.. dan stond ik dus op zijn vinger. Na zo'n keer of 15 op en afstappen mocht ik rustig op de oefenstok blijven zitten.
Baasje begon me te aaien, op mijn wang, zodra ik maar mijn snavel open deed en aan zijn vinger wilde knabbelen zei hij  heel hard "nee" , maar hij ging wel door met aaien. Over mijn wang, in mijn nek, op mijn borst, soms met zijn hele hand over mijn rug, naar mijn staart. Ook ging hij langzaam wat hoger in mijn nek en zelfs op mijn kruin. Eigenlijk best wel lekker en hij heeft dat zeker wel een half uur gedaan.... misschien wel langer.

Toen zette hij mij met de oefenstok op de grond van de woonkamer (plavuizen), pakte de plantenspuit en ik kreeg een heerlijke douche. Even later werd Mac naast me gezet op de oefenstok en die kreeg ook een douche. De oefenstok met zowel Mac en ik erop werd opgepakt en op het aanrecht in het zonnetje gezet... daar zaten we dan. Nou Mac moet nog steeds niets van me hebben. Even later kregen we van baasje wat appel te eten en Mac kwam echt wel dicht bij mij om zijn stukje appel te pakken. Toen we droog waren werd ik voor het eerst buiten gezet, samen met Mac, best fris hoor... 10 graden in de schaduw. Na een kwartiertje mocht ik weer in mijn kooi en Mac op  zijn kooi. Ik doe lekker een tukkie en Mac zit lekker te brabbelen. Hij oefent allemaal nieuwe woordjes en zinnetjes. Oh, ja... vanmiddag heb ik ook sinaasappel leren eten. Daar moet ik nog aan wennen hoor en 's-avonds heb ik een stukje witte kool gekregen... smaakte ook wel.

 

Dag 9   

Hallo, daar ben ik weer, veel nieuws heb ik niet meer te vertellen alle dingen die we gisteren gedaan hebben hebben we vandaag ook weer gedaan. Zowel baasje alsook vrouwtje hebben me lekker zitten aaien. Ik heb ze dit keer ook maar op mijn koppie laten aaien. Samen met Mac douchen, samen drogen, samen appel eten, samen naar buiten. Bijten mag ik niet, iedere keer als ik maar aanstalten maak om te bijten of te knabbelen zeggen ze hard "nee". Dus doe ik dat ook maar minder. Op een stok opstappen heb ik geen moeite mee, doe ik ook netjes, maar op de vingers van baasje of vrouwtje dat doe ik nog niet zo graag. Maar ze hebben twee stokken, moet ik steeds overstappen van de ene stok op de andere en houden ze dan ineens de hand voor dan ga ik daar ook wel op.... omdat ze het zo graag willen. Verder mag ik zo nu en dan op de kooi van Mac... Mac loopt dan nog steeds weg... hij heeft nog steeds geen zin in me... maar we maken geen ruzie.
Een theelepeltje met wat pindakaas erop heb ik ook gekregen... maar daar vond ik niets aan... Mac was er wel gek op, die heeft het lepeltje helemaal schoongelikt... hoefde niet meer in de afwas. (haha).

Hallo Mensen, dit wil ik jullie toch niet ontnemen.
Vanavond werd ik bij vrouwtje op schoot genomen en ze begon met te aaien, heerlijk over mijn rug en over mijn bolletje. Ik kreeg er maar niet genoeg van en op een gegeven moment, zij zat nog heerlijk te aaien viel ik in slaap.
Ze heeft me wel een uur geaaid... heerlijk.... en daarna ben ik gewoon netjes op haar hand gestapt en heeft ze mij weer terug in mijn kooi geplaatst... doek erover en lekker verder dromen.

Het zal wel zijn dat ik nu niet meer dagelijks in mijn dagboek schrijf want iedere keer hetzelfde vertellen is ook niet leuk... maar beleef ik weer gekke nieuwe dingen... dan schrijf ik misschien weer wat.

Voor voorlopig... Doeii

 

Dag 11   

Elke dag steeds weer de zelfde dingen... maar ik heb het er best druk mee. Vrouwtje neemt me elke avond op schoot en aait me. Vind ik prima.

Baasje heeft wel weer wat nieuws geprobeerd om Mac wat meer aan mij te wennen, ik doe daar overigens ook wel mijn best voor. Regelmatig loop ik achter Mac aan, maar hij loopt steeds weg, soms... heel soms hakt hij iets naar mij, maar dat pik ik niet dan hak ik hem gelijk terug. Wat ik ook wel leuk vind is dat wanneer ik met mijn vleugels wapper Mac er gelijk vandoor gaat. (zo pest ik hem zo nu en dan)

Maar goed ik was iets aan het vertellen wat baasje nu weer verzonnen heeft, Mac is gek op stukjes cashewnoot (ik niet). Ik ben weer gek op zonnebloempitjes (Mac niet meer zo). Baasje zette ons op de oefenstok, in zijn hand, midden tussen ons in, had hij zonnebloempitjes en stukjes cashewnoot. En ja hoor daar zaten we samen gezellig te peuzelen... Mac zijn cashewnoot ik mijn zonnebloempitten. Dat liep echt geweldig. Verder heeft Mac nog geen oog voor mij.

 

Dag 14  

Hoera... feest, veertien dagen ben ik al weer op mijn nieuwe adres. Baasje vond dat zowel Mac als ik een beetje te rustig zijn en heeft mij daarom maar 5 meter van Mac z'n kooi vandaan gezet. Hij hoopt dat we dan wat naar elkaar gaan roepen... Samen op de kooi van Mac werkt ook niet zo goed want Mac kruipt iedere keer weg en zit dan alleen maar naar mij te loeren of ik niet dichterbij kom. Voorlopig dus zit het er niet in dat we samen in een kooi zullen slapen, daarom ook dat ik vandaag een nieuwe kooi heb gekregen. Net zo een als Mac heeft alleen een ietsiepietsie kleiner. Maar ook met een stok boven de kooi. Met maar liefst 4 voerbakken erin. Gisteren hadden ze me ook al ander eten gegeven naast mijn zaadjes, maar mooi niet hoor... wat de boer niet kent dat vreet ie niet....toch!!
Toen hebben ze wel een flinke bak met water in mijn kooi gezet... dat was feest ik heb de hele boel  ondergespetterd en een uitgebreid bad genomen. Ook lekker hoor, maar ik ga ook elke dag douchen met Mac. Oh ja, ik kom nu ook netjes op de hand zitten en laat me heerlijk kroelen, vrouwtje doet dat elke avond wel een uur lang met me... heerlijk gewoon en iemand anders mag het ook gerust doen hoor... ik geniet wel. Kusjes geven doe ik ook.
Kortom, ik vind dat baasje best tevreden met me mag zijn... en dat fluiten en praten... dat bewaar ik nog voor later... Ik heb daar nog wel het een en ander van in petto, baasje zal later met heimwee terugdenken aan deze rustige periode... hahaha. Ohja... baasje vindt me te licht dus ik mag voorlopig onbeperkt zonnebloempitten eten. (haha.. ik eet toch niets anders)

 

~Dag 34  

Hoi... daar ben ik weer. Nou, ik zit al weer ruim een maand op mijn nieuwe adres.
Ik heb het ook best wel naar mijn zin. Inmiddels hebben Mac en ik allebeide een nieuwe kooi gekregen.
Mac is er wel iets op achteruit gegaan qua huisvesting.
We hebben nu allebei een Jockkooi... maar deze zijn wel iets kleiner als die Mac eerst had.
Die grote kooi is voorlopig even opgeborgen... voor een moment als we het samen beter kunnen vinden.
Onze kooien staan wel mooi naast elkaar.

Mac is nog steeds bang voor mij, ik hoef maar even met mijn vleugels te wapperen en weg is hij.
Maar brutaal is hij ook wel.
Als Mac de kans krijgt gaat hij gewoon in mijn kooi en eet snel mijn zonnebloempitten op, die krijgt hij namelijk nietzo veel..

Inmiddels ben ik toch al snel 80 gram zwaarder geworden. Ik ben nog steeds een lichtgewicht maar in een maand tijd 90 gram erbij is toch niet slecht dacht ik. Baasje maakt zich best wel zorgen om mijn gewicht... maar ja, ik ben ook een lastige eter hoor, ik eet niets anders als zonnebloempitten. Soms een klein stukje boon en een heel klein beetje appel.
Die andere zaadjes laat ik gewoon liggen.

Voor de zekerheid heeft baasje me ook maar een ontwormingskuurtje gegeven.
Hij heeft me vastgehouden en direct de druppeltjes in mijn bekje gegeven. Smaakte best nog goed ook dat spul.
Eerst heeft hij nog geprobeerd mij verse jus 'd orange te laten drinken maar dat vind ik niet lekker.

Verder gedraag ik me netjes, een tot twee maal per dag fluit ik heel kort en voor de rest houd ik netjes mijn bekje.
Ik ben dus een erg rustige vogel... speel zo nu en dan, klim ook zo nu en dan maar overdrijf beslist niet.
Op de klimboom wil ik ook wel eens een takje slopen. En..ehh.. als Mac in de buurt komt jaag ik hem gewoon weg.
Hoef ik niet veel voor te doen hoor. Soms ga ik gewoon in Mac zijn kooi zitten en Mac.. die maakt gewoon plaats.

's-Avonds wordt ik altijd heerlijk gekroeld door Susi, echt lekker hoor... ik ga er dan speciaal voor op mijn zij liggen en dan heerlijk genieten. Trainen doet baasje voorlopig nog niet met mij...

 

29 november 2006

Wat is dat nou... geen zaadjes meer in mijn voerbak, alleen maar van die vreemde gezonde korrels.
Pellets noemen ze die. Van die gekke dunne langwerpige rolletjes van het merk Ecobird.
Nou daar moet ik niks van hebben hoor, ik ga in hongerstaking!
Poeh.. valt wel tegen hoor, zit ik geduldig voor mijn voerbak te wachten op die zaadjes... maar er komt niets hoor.
De hele dag gewacht... baasje heeft ook nog andere voerballetjes voor me neergezet die naar cyennepeper ruiken maar daar zit ook van dat pelletvoer tussen. (Ecobirdgruis+cyennepaper+bindmiddel+water) 
Blijf ik dus ook mooi van af.
Nou... ik heb die pellets gewoon verkruimeld en misschien 2 gram van dat spul gegeten.
Geduldig wachten helpt ook al niet dus heb ik maar een paar keer flink hard en vals gefloten... maar helaas.... geen zonnebloempitjes.
's-Avonds werd ik weer lekker gekroeld, ik viel er gewoon bij in slaap, ondanks de honger die ik heb.
Toen ik weer wakker werd ging baasje eindelijk overstag en kreeg ik zonnebloempitjes... maar dat viel mooi tegen maar 20 stuks. Toen mocht ik gaan slapen.

 

30 november 2006

Nog steeds geen zonnebloempitjes... Nou ik vertik het hoor... die pellets eet ik niet, punt uit.
's-Middags rond 13:00 uur, ik zit nog steeds geduldig voor mijn voerbak te wachten.. komt baasje met een bakje met wat fruit. Een beetje appel en wat kiwi. Tja... normaal eet ik dat ook niet maar ik heb toch echt honger... ik moet dat dan maar eens gaan proberen want die pellets... die wil ik nog steeds niet.
Zo, de appel heb ik opgegeten de kiwi niet, appel smaakt in ieder geval beter als die vreemde pellets.
Het zijn wel geen zonnebloempitten, maar ja wat moet je hè.. als je honger hebt.
Baasje is er wel mee bezig hoor... nu heeft hij ook nog wat andere pellets in mijn bakje gedaan.
Er zat Ecobird in nu heeft hij er ook Happybird bij gedaan en ook nog een ander soort, een soort mini kruidnoten (je weet wel van die speculaas pepernootjes) ze lijken op Nutribird.
Ik heb er wel wat op geknabbeld maar voorlopig vind ik het allemaal maar niks. Ik ga maar een beetje op een houtje zitten bijten.
Weer wat later heb ik halfomhalf geprakte appel met pelletgruis gekregen, maar ook daar blijf ik lekker van af.
Ik lijd liever honger.
Om 18:00 uur weer wat nieuws... een stukje bloemkool....dat heb ik een beetje mee gespeeld maar ook niet opgegeten.
's-Avonds laat heb ik dit keer niets gekregen... dat viel even tegen zeg...

 

1 december 2006

Tjonge, waar moet dat heen, in het ene bakje heb ik 3 verschillende soorten pellets liggen, in het andere bakje heb ik bloemkool liggen en in een derde bakje heb ik appel-pelletmix liggen.
Niets daarvan lust ik... van puur ellende heb ik wat op die pellets zitten kauwen en er hooguit 2 gram van opgegeten.
En baasje.. die geeft me niets anders... hoe lang moet dat nog doorgaan??
's-Middags haalde baasje alle bakjes weg... Ik kreeg weer een bakje en daarin zaten balletjes met Juvenille van het merk Harrison geloof ik.
Dat heeft Hetty naar ons toegezonden. Nou.. dat vind ik ook niet lekker, dus verder met de hongerstaking.
Een half uur later weer een nieuwe bak met... ja hoor weer die 3 verschillende soorten pellets.
Van puur ellende (en honger) zit ik er nu wat op te kauwen maar beslist niet fanatiek, tussendoor loop ik ook nog even naar die bak met Juvenille... maar voorlopig spreekt me dat helemaal niet aan... dus weer terug naar die pellets.
Ik zit er wel op te knabbelen, verkruimel het wel... maar eten doe ik het niet.
s'-Avonds kreeg ik 2 spaghetti-sliertjes voor mijn neus, daar heb ik een beetje mee gespeeld... maar dat eet ik ook niet.
Om 21:00 uur, ha.. vrouwtje geeft me eindelijk zonnebloempitjes... met de hand, maar na 20 stuks kreeg ik niets meer.
Vrouwtje heeft me wel gewogen... ik ben inmiddels wel 25 gram afgevallen... is goed voor mijn slanke lijn.

 

2 december 2006

's-Ochtends vroeg om 07.30 uur ben ik toch maar wat van die pellets gaan eten, ik heb flink honger.
Baasje liet me gewoon met rust en ik heb sinds gisteren toch ongeveer 20 gram pellets gegeten.
Om 10:30, ik had zo'n beetje alle pellets in mijn hele voerbakje tot gruis gemalen.
Toen kreeg ik gelijk twee nieuwe bakjes met voer.
Een bakje gevuld met een mengsel van Ecobird en Happybird en in het andere bakje de harde pellets (los gekocht uit een schepbak) die sterk lijken op Nutribird.
Ik ben meteen weer gaan eten.... die harde... die eet ik toch het liefste.
Naderhand ben ik ook nog naar Mac zijn kooi gegaan en daar heb ik lekker ook de harde pellets uit zijn bakje gegeten. Tja... als je een paar dagen weinig gegeten hebt heb je natuurlijk een beetje inhaalbehoefte.
Toch heb ik 's-avonds van vrouwtje weer mijn 20 zonnebloempitjes gekregen.

 

3 december 2006

Hoi... vandaag is er niet veel mee gebeurd, ik heb me flink vol gegeten aan die pellets, mocht de hele dag in de kooi blijven en naar de radio luisteren. Beide baasjes waren een dagje naar het NOP in Veldhoven.
Ze hebben daar enorm genoten heb ik gehoord. Mac en ik hebben elkaar gezelschap gehouden, ieder in zijn eigen kooi. Later toen ik uit de kooi mocht heb ik snel ook nog Mac zijn pellets opgegeten. Ze worden steeds lekkerder.  

 

6 december 2006

Gisteren zijn baasje naar de winkel gegaan waar die lekkere pellets verkocht worden.
Eindelijk weet ik ook het merk... het zijn de gewone Nutribird pellets P15.
Mac schijnt ze toch ook liever te eten dus baasje heeft gelijk maar een paar kilo gekocht.... kunnen we meer vooruit.
's-Avonds krijg ik van vrouwtje toch steeds nog een paar van die lekkere zonnebloempitjes... die blijven toch het lekkerst hoor.
Normaal smikkel ik de hele dag wel even aan die pellets... maar nu zit baasje me weer te pesten... alhoewel... pesten...
Baasje heeft de pellets bij Mac en bij mij weggehaald en in het bakje zitten nu gesneden vruchten... kiwi, appel en mango.
Mac zit heerlijk te smikkelen en ik zit er ook maar aan te proeven... hm.. zit toch wel iets smakelijks tussen.
(haha... hij heeft wel vergeten die gekleurde Nutribird pellets weg te halen... daar snoep in nu ook maar van)

 

Dagboek Timo en Mac gezamenlijk

 

21 december 2006

Zo vanaf hier gaat baasje het maar overnemen en zal hij verder vertellen.
Zo nu en dan zal ik of Mac wel een mening geven.

Vandaag hebben Timo en Mac weer een paar uur bij elkaar in de kooi gezeten... ging prima.
Ik (baasje) heb ze wat rozenbottels en krenten, vers uit de diepvries, in een bakje te eten gegeven en op een gegeven moment zaten Mac en Timo zelfs gezamenlijk te smullen.
Maar verder kijken ze elkaar niet aan... Timo probeert wel eens maar Mac heeft er totaal geen behoefte aan.

 

27 december 2006

Zo, de kerstdagen zijn we weer goed doorgekomen.
Mac en Timo waren een beetje van slag af doordat er nogal wat bezoek is geweest en zoveel drukte zijn ze niet gewend.
Bovendien omdat de kooien in de woonkamer staan en de drukte toch wel tot 's-avonds laat doorging zijn ze wellicht wat slaap tekort gekomen.
In ieder geval zijn ze op dit moment erg rustig...op een uurtje 's-avonds tussen 22:00 en 23:00 na.
Heel duidelijk dat ze een beetje van slag af zijn.
In ieder geval zijn ze de afgelopen dagen wel enorm verwend met allerlei lekkere dingen


2 januari 2007

2007 is het alweer, tjonge wat gaat de tijd snel. Iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst!
De knallerij is weer voorbij, het feesten ook.
Nu weer even wennen aan het normale dagelijks ritme.

Ook Mac en Timo hebben een vreemde tijd meegemaakt. Constant bezoek in huis, steeds maar feesten tot 's-avonds laat. Veel drukte in huis en dan ook nog de knallerij.

De jaarwisseling hebben ze volledig in en op hun kooien in de woonkamer mee mogen maken, er werd flink gefeest en ze hebben gezellig meegedaan, ook de nodige extra lekkernijen gekregen.
De muziek stond hard, de lichten waren aan en slapen was er voor de gaaien niet bij.
Tot 04:00 hebben ze heerlijk meegefeest, overigens zonder problemen of schrikken, de harde knallen van buiten werden bijna overstemd door de harde muziek binnen.
Mac en Timo feestten lustig mee en probeerden regelmatig met hun fluitkunsten de boventoon te voeren.

En nu ... rust... geen bezoek meer... geen feesten meer... en lekker uitslapen.
 

8 januari 2007

Vandaag wat met de vrucht "lychee" uitgeprobeerd.
Voorheen kregen Mac en Timo wel eens schoongemaakte lychee gemengd met wat appel en sinaasappel, maar nu heb ik beide vogels eens de lycheepit gegeven... die werd binnen de kortste tijd gesloopt.
Daarna heb ik Mac en Timo een ongepelde Lychee aangeboden.... deden ze niets mee!
Dus maar een klein stukje van de lychee gepeld... ook dat werd niet gegeten.
De lychee uiteindelijk maar in een voerbakje in Mac zijn kooi neergelegd.
Wat schept mijn verbazing... even later pakte Mac de lychee op, pelde hem af en heeft het vruchtvlees opgegeten en de pit gesloopt.
Nu heb ik er ook maar een bij Timo in zijn voerbakje gelegd...ik ben me benieuwd of hij die ook Klijnjan maakt.
Ach ja... was ik al bijna vergeten...
Mac heeft mij vanochtend voor het eerst tot bloedens toe gebeten... vol in de punt van mijn wijsvinger.
Flink hard dus... alleen omdat ik hem in zijn kooi wilde aaien...
Ik geef Mac maar het voordeel van de twijfel...heb er dus totaal niet op gereageerd... maar hij moet het toch niet nog een keer proberen.. want dan mag hij zeker wel een half uur in de strafkooi op de gang gaan zitten.
Verder is hij de hele dag lief geweest.

 

1 februari 2007

Vorige week zat ik weer op iets nieuws te broeden.
Hoe krijg ik die twee nu gezellig samen in één kooi.
Dus maar weer aan een nieuw experiment begonnen... ik dacht ze zitten nu toch al een flinke tijd in 2 kooien naast elkaar, als ik ze nu eens uit elkaar haal... misschien missen ze elkaar dan en wanneer ik ze na een tijdje weer bij elkaar zet zijn ze misschien stapel gek op elkaar. Dus... zo gezegd zo gedaan...
Resultaat... het zijn nog steeds geen vriendjes...
Sterker nog... toen Timo boven in de logeerkamer zat fleurde Mac helemaal op, begon meer te praten en was veel actiever.
En Timo, Timo protesteerde en at nauwelijks iets.
Dat experiment is dus mislukt... misschien had ik ze langer uit elkaar moeten houden.
Toch ben ik er niet happy mee... ze zitten nu zowat 2 maanden naast elkaar in twee kooien en overdag meestal los op de kooien of op de speelboom, dus....
Gisteren was het zover... de knoop doorgehakt... de grote kooi van boven gehaald en beneden neergezet en ingericht.
Beide vogels erin gezet en de kooi dichtgelaten. Ging goed...
Behoudens een drietal schijngevechten niets aan de hand... 's-nachts doek over de kooi en rust....
Zolang er geen bloed vloeit blijven ze nu in één kooi... ik ben me benieuwd.

 

22 Maart 2007

Inmiddels is het alweer 22 maart, tjonge wat gaat die tijd toch snel.
7 weken geleden heb ik Mac en Timo samen in één kooi gezet.
Een dat heel bewust in een andere en grotere kooi zodat geen van beide papegaaien aanspraak kan maken op de kooi.
Wel heb ik wat spulletjes uit hun eigen kooien in deze grotere kooi geplaatst, zoals wat speelgoed en de beide slijtstokken. Deze heb ik wel op gelijke hoogte geplaatst.
En nu 7 weken later... zitten Mac en Timo nog steeds samen in een kooi.
Het zijn weliswaar nog steeds geen vrienden maar echt ruzie maken doen ze ook niet.
Mac gaat Timo gewoon uit de weg.
Ze hebben elk een eigen zitstok, ze hebben elk een eigen voerbak, waterbak, kooi en speelgoed delen ze.
Mac eet uit Timo's voerbak en Timo eet uit Mac's voerbak. Niks geen probleem.
Overdag zitten ze vaak op de kooi... de een aan de ene kant de andere aan de andere kant. Ook zitten ze vaak op de klimboom.
Eergisteren was het even interessant... Timo probeert regelmatig contact te krijgen met Mac maar Mac gaat daar niet op in... maar eergisteren was er een doorbraak...
Heel eventjes raakte Mac uit nieuwsgierigheid de snavel van Timo met zijn snavel aan.
Prompt ging Timo met zijn koppie omlaag...hij vroeg Mac quasi om op zijn koppie te kriebelen.
Heel lief om te zien. Mac ging er natuurlijk niet op in.
In het totaal heb ik dat nu twee maal zien gebeuren dus ik heb er echt wel vertrouwen in dat het wat gaat worden... Het heeft gewoon zijn tijd nodig.
Kortom het experiment is geslaagd.
Tja.. verder is er nog wat gebeurd... we hebben gezinsuitbreiding gekregen.
Twee agapornissen zijn er ook nog bijgekomen maar daar de volgende keer wat meer over.

 

31 maart 2007

Een paar dagen geleden hebben wij voor Mac en Timo een hondenbench gekocht zodat we ze samen ook eens een dagje mee uit kunnen nemen.
Nadat ze er van de week al een paar uurtjes in hebben mogen zitten om er wat aan te wennen was het vandaag dan zo ver.
Mac en Timo gaan mee op een verjaardagspartijtje.
Heerlijk weer, eerst een uurtje in de auto (lekker met open dak) en toen op naar het feestje.
Gezellig druk, Mac en Timo natuurlijk gelijk uit de kooi, op de standaard potsierlijk midden op de tuintafel.
Heel veel aandacht kregen ze.
Ze gingen letterlijk van hand tot hand en vooral Timo... die het best fijn vindt, werd overvloedig geaaid.
Natuurlijk heeft Mac ook een paar van zijn woordjes op commando laten horen en daar stal hij natuurlijk echt de show mee.

De hele dag hebben de beide gaaien zich "model" gedragen en zijn ze superlief geweest. En 's-avonds moe als ze waren gingen ze tevreden weer hun kooi in.

 

1 april 2007

Zo'n mooi weer, Mac en Timo zaten zowat de halve dag buiten... Timo probeerde herhaalde malen kontact te krijgen en ja hoor, geen 1 aprilmop... Mac was bereid even te snavelen en bovendien krabde hij ook een paar keer op het voorgehouden koppie tussen de veertjes. Wie weet...wordt het nog wat tussen die twee.02-09-07 Welkom Mailo:
Mailo een grijze roodstaart van ongeveer 7 jaar heten wij welkom binnen ons gezin.
Mailo is vermoedelijk een gezonde man die 7 jaar solitair gehouden is.... Mailo moet dan ook niets van de andere papegaaien hebben.
Ondanks verwoede pogingen van Timo om door Mailo aangehaald te worden laat Mailo duidelijk blijken dat hij daar niet van gediend is.
Vreemd is wel dat Timo, zonder meer de kleinste, ronduit de boel tiranniseert en ook Mailo haar "liefdesbehoeften" probeert op te dringen.
Mailo, veruit de grootste vogel, vlucht alleen maar.
 

21-09-07 Mac verhuist:
Na lang getwijfeld te hebben zijn we toch tot de conclusie gekomen dat Mac beter kan verhuizen.
Mac kan het echt niet vinden met de andere papegaaien en de afgelopen maanden is het steeds duidelijker merkbaar dat zij het niet meer zo naar haar zin heeft als voorheen.
Mac gaat voorlopig, als een soort test, bij onze oudste zoon wonen.
Daar wordt Mac weer solitair gehouden en krijgt zij volop de aandacht.
Natuurlijk zie ik Mac heel regelmatig en zal haar ontwikkeling nauwlettend in de gaten houden.
  

30-11-08 Timo speelt:
Het is natuurlijk uiterst belangrijk dat de papegaai zich volledig veilig en lekker voelt in de kooi.
Voelt de papegaai zich thuis en veilig dan zal je vaak beloond worden met het relaxte en onbezorgde gedrag van betreffende vogel die dan bijvoorbeeld volledig in het spel opgaat.
Timo voelt zich veilig in haar kooi en het is werkelijk een genot om Timo lekker relaxed in de kooi te zien spelen.
Haar favoriete speeltjes zijn de “touwtjesketting” en de ketting waar aan het einde een flessendop hangt.
Meerdere malen per dag krijgt Timo het in haar kuif.
Zij klemt zich met haar poten in de schakels van de ketting vast en ondersteboven hangend hakt zij wild op de flessendop in.
Gaat ze een schijngevecht met de touwtjesketting aan dan is ze soms wel een kwartier achter elkaar superactief.
Als een soort tarzan slingert Timo wild via de touwtjes en de ketting, die horizontaal over een lengte van een meter door de kooi hangt, van links naar rechts.
Elk touwtje wordt aangevallen en met haar snavel en haar poten bewerkt.
De acrobatische toeren die Timo daarbij uithaalt zijn een lust voor het oog en het is verwonderlijk dat zij met haar wilde capriolen maar zo zelden valt.
Is ze een keer weer tot rust gekomen zit ze vaak aaneensluitend genoeglijk op de punten van de touwtjes te kauwen.


 

 

(© 2006)

 

Timo 14 weken

 
 

Timo met  zijn /haar  broertje/zusje

Mac en Timo, zitten te drogen na een heerlijke douche

 

Mac en Timo voor het eerst samen op de oefenstok.

Mac en Timo op de hondenbench 31-03-07

Ramona wil Mac ook een zaadje geven 31-03-07