Alexanderparkiet

 

NL                :      Alexanderparkiet, Rozeborst baardparkiet        
Lat               :       Psittacula alexandri
Eng              :       Red-breasted Parakeet, Moustached Parakeet
Du               :       Bartsittich

Lengte         :       ca 33 cm
Gewicht      :        gram   
Herkomst    :        Indonesië, Java, Bali
Cites 

Ondersoorten:
Psittacula alexandri alexandri (Linnaeus, 1758)
Psittacula alexandri abbotti (Oberholser, 1919)
Psittacula alexandri cala (Oberholser, 1912)
Psittacula alexandri dammermani Chasen & Kloss, 1932
Psittacula alexandri fasciata (Statius Muller, 1776)
Psittacula alexandri kangeanensis Hoogerwerf, 1962
Psittacula alexandri major (Richmond, 1902)
Psittacula alexandri perionca (Oberholser, 1912)

 

Kenmerken:
algemeen      :   overwegend 
voorhoofd     :
   
schedel         :
   
nek               :
   .
iris               :
   licht geel
om de ogen  :
   .
snavel          :
   .
wangen       :
   .
keel             :
   .
vleugels       :
   lengte 14,5 tot 16,5 cm
boog            :  
.
draagveren  :  
.
rug              :
   .
borst           :   .
buik            :
   .
staart          :
   lengte 13 - 19 cm
poten          :
   grijs

 

eieren          :    .
broedtijd      :    .
uit nest        :    .
zelfstandig   :    .

 


Psittacula-alexandri (foto W.Voit)

Info:
De Alaexanderparkiet is een van de meest voorkomende papegaaien in Zuid Azië.
Regelmatig zijn ze in grote zwermen van soms wel meerdere duizenden vogels te zien.
Landbouwers  zien ze dan ook liever gaan als komen, want ze kunnen een enorme ravage aanrichten.