Forbeskakariki

 

NL                :       Forbeskakariki
Lat               :       Cyanoramphus forbesi
Eng              :       Forbes’ parakeet
Du               :       Forbes-Springsittich

Lengte         :       ca  cm
Gewicht      :        gram   
Herkomst    :       
Cites 
♀               :      
♂               : 

Ondersoorten:  

 

Kenmerken:
algemeen      :   overwegend 
voorhoofd     :
   
schedel         :
   
nek               :
   .
iris               :
   .
om de ogen  :
   .
snavel          :
   .
wangen       :
   .
keel             :
   .
vleugels       :
   .
boog            :  
.
draagveren  :  
.
rug              :
   .
borst           :   .
buik            :
   .
staart          :
   .
poten          :
  
.
ringmaat     :     

 

eieren          :    .
broedtijd      :    .
uit nest        :    .
zelfstandig   :    .

 

 

Info: 

 

Algemeen:
Kenmerkend voor deze watervlugge, speelse vogel is dat ze veel tijd doorbrengen op de grond waar ze continue aan het woelen en graven zijn op zoek naar iets eetbaars. Menig wormpje wordt op die manier uit de grond gepikt.

Huiskamer:
 
Spreken:


Geluid:
een aangenaam kwetteren dat enigszins op het gemekker van een geitje lijkt
 
Slopen:

Bijten:


Voeding:

Volière:

Kweken:


Wetenswaardigheden:
geslachtsrijp:          
volledig op kleur:    6 weken
leeftijd:
nestmateriaal: