Grijze Roodstaart

 

NL                :       Grijze Roodstaart
Lat               :       Psittacus erithacus erithacus
Eng              :       Grey Parrot
Du               :       Graupapagei

Lengte         :       ca 33 - 35 cm
Gewicht      :        320 - 500 gram   
Herkomst    :        West Afrika, Ivoorkust, Congo, Kenia
Cites 
♀               :       geen onderscheid 
♂               :       geen onderscheid

Ondersoorten:  
Psittacus erithacus erithacus Linnaeus, 1758
    -
Psittacus erithacus princeps Alexander, 1909
Psittacus erithacus timneh Fraser, 1844  Sierra Leone Grey Parrot
 

Kenmerken:
algemeen      :   overwegend  grijs
voorhoofd     :
   
schedel         :
   
nek               :
   .
iris               :
   geel (tot 8 mnd grijsgeel)
om de ogen  :
   lichtgrijs
snavel          :
   zwart
wangen       :
   .
keel             :
   .
vleugels       :
   .
boog            :  
.
draagveren  :  
.
rug              :
   .
borst           :   .
buik            :
   .
staart          :
   rood
poten          :
  
grijs
ringmaat     :   11 mm
ringen         :  
21 dagen

 

eieren          :    2-5
broedtijd      :    30 dagen
uit nest        :    12-13 weken
zelfstandig   :    14 -16 weken

nestblok      :    lbh 30 x 30 x 55 cm invlieggat 11 cm