Princepé

 

NL                :       Princepé
Lat               :       Psittacus erithacus princeps
Eng              :      
Princeps
Du               :       
Princepé, Fernando-Poo-Graupapagei

Lengte         :       ca  cm
Gewicht      :        gram   
Herkomst    :        West Ghana, West Afrika
Cites 
♀               :      
♂               : 

Ondersoorten:  
Psittacus erithacus erithacus Linnaeus, 1758
    -
Psittacus erithacus princeps Alexander, 1909
Psittacus erithacus timneh Fraser, 1844  Sierra Leone Grey Parrot
 

Kenmerken:
algemeen      :   overwegend grijs
voorhoofd     :
   
schedel         :
   
nek               :
   .
iris               :
   .
om de ogen  :
   .
snavel          :
   .
wangen       :
   .
keel             :
   .
vleugels       :
   .
boog            :  
.
draagveren  :  
.
rug              :
   .
borst           :   .
buik            :
   .
staart          :
   .
poten          :
  
.
ringmaat     :     

 

eieren          :    .
broedtijd      :    .
uit nest        :    .
zelfstandig   :    .

 

De Principe wordt ook wel de Ghana grijze roodstaart genoemd, is iets donkerder grijs als de Congo grijze roodstaart en vaak ook iets kleiner.
Oorspronkelijk komen ze voor op twee eilanden voor de kujst van Afrika in de Golf van Guinea, te weten het Principé eiland en het Fernando Poo eiland.
Door kruisingen met de Congo grijze roodstaart vraagt men zich af of het oorspronkelijke ras nog wel echt bestaat.
Verder is de proncipé identiek aan de grijze roodstaart.

 

Info: 

 

Algemeen:

Huiskamer:
 
Spreken:


Geluid:
 
Slopen:

Bijten:


Voeding:

Volière:

Kweken:


Wetenswaardigheden:
geslachtsrijp:          
volledig op kleur:   
leeftijd:
nestmateriaal: