Geelkop papegaai

 

NL                :      Geelkop papegaai, Geelmaskerpapegaai
Lat               :      Poicephalus flavifrons flavifrons
Eng              :      Yellow-fronted Parrot
Du               :      Gelbstirnmohrenkopfpapagei, Schoapapagei

Lengte         :       ca 28 cm
Gewicht      :       gram         
Herkomst    :       Ethiopië
Cites  II
♀               :      
geen geslachtsonderscheid
♂               : 

Ondersoorten:
Poicephalus flavifrons flavifrons (Ruppell, 1845)
Poicephalus flavifrons aurantiiceps Neumann, 1904

Kenmerken:
algemeen      :   groen
voorhoofd     :
   geel
schedel         :
   geel
nek              :  
groen
iris               :
   oranje-rood
om de ogen  :
   donkergrijs tot zwart
snavel          :
   grijs, deels boven hoornkleurig, onder hoornkleurig
wangen       :
   geel
keel             :
   .
vleugels       :
   donkerde groen
boog            :  
.
draagveren  :  
.
rug              :
   .
buik            :
   lichter groen met geel
staart          :
   .
poten          :
  
grijs
ringmaat    :    7 mm

 

eieren          :    .
broedtijd      :    .
uit nest        :    .
zelfstandig   :    .

 

 

Algemeen:
De Poicephalus flavifrons flavifrons (geelkop papegaai)komt uitsluitend in Ethiopië voor en is uiterst zeldzaam.  

Spreken:

Geluid:

Slopen:

Bijten:

Bijten is voor elke kromsnavel een natuurlijke afweerreactie.
Bij een goede opvoeding, liefst van jongs af aan, zal de vogel niet echt bijten.
Zorg dat de vogel goed gesocialiseerd is en met iedereen overweg kan maar wees er altijd alert op dat de vogel zoals eigenlijk elke kromsnavel, bijten kan.

Voeding:
Pelletvoer of Papegaaienvoer met relatief weinig zonnebloempitten. Wel liefst grote zaden.
Daarnaast altijd verse groenten en vers fruit en regelmatig eivoer en gekiemde zaden.
Suppementen: grit, mineralen en soms wat vitaminen

Wetenswaardigheden:
geslachtsrijp;
volledig op kleur:
leeftijd:
nestmateriaal: