Groene Muspapegaai

 

NL                :      Groene Muspapegaai    
Lat               :       Forpus passerinus passerinus
Eng              :       Green-rumped Parrotlet
Du               :       Grünbürzel-Sperlingspapagei

Lengte         :       ca 12 cm
Gewicht      :        23 gram   
Herkomst    :        Venezuela, Columbië, N. Brazilië
Cites 
♀ en ♂       :

Ondersoorten:
Forpus passerinus passerinus (Linnaeus, 1758)
Forpus passerinus viridissimus) (Lafresnaye, 1848)    
Forpus passerinus cyanophanes) (Todd, 1915)
Forpus passerinus cyanochlorus) (Schlegel, 1864)
Forpus passerinus deliciosus) (Ridgway, 1888)


Man heeft intensief blauwe vliegveren
Pop groen/geelgroen met een geel voorhoofd
 

Kenmerken:
algemeen      :   overwegend geelgroen
voorhoofd     :
   
schedel         :
   
nek               :
   .
iris               :
   donkerbruin
om de ogen  :
   .
snavel          :
   hoornkleurig
wangen       :
   .
keel             :
   .
vleugels       :
   .
boog            :  
.
draagveren  :  
.
rug              :
   .
borst           :   .
buik            :
   .
staart          :
   .
poten          :
  
.
ringmaat    :   .

 

eieren          :    3-7  (17,5 x 14,3 mm) (wit)
broedtijd      :    20-22 dagen
uit nest        :    5 weken
zelfstandig   :    .
geslachtsrijp:    ca 1jaar