Gebrilde Muspapegaai

 

NL                :      Gebrilde Muspapegaai    
Lat               :       Forpus conspicillatus conspicillatus
Eng              :       Spectacled Parrotlet
Du               :       Brillensperlingspapagei, Augenring-Sperlingspapagei


Lengte         :       ca  cm
Gewicht      :        gram   
Herkomst    :        Panama, Columbië, Venezuela
Cites 
♂               :      
 blauwe oogring, staart en onderzijde vleugel blauw
♀               :

Ondersoorten:
Forpus conspicillatus conspicillatus (Lafresnaye, 1848)
Forpus conspicillatus caucae (Chapman, 1915)
Forpus conspicillatus metae  Borrero & Camacho, 1961
 

 

Kenmerken:
algemeen      :   overwegend groen
voorhoofd     :
   
schedel         :
   
nek               :
   .
iris               :
   .
om de ogen  :
   smaragdgroene ring (pop)
snavel          :
   .
wangen       :
   .
keel             :
   .
vleugels       :
   .
boog            :  
.
draagveren  :  
.
rug              :
   .
borst           :   .
buik            :
   .
staart          :
   .
poten          :
  
.
ringmaat    :   .

 

eieren          :    .
broedtijd      :    .
uit nest        :    .
zelfstandig   :    .

 

 

 

 

Info: 

 

Algemeen:

Huiskamer:
 
Spreken:


Geluid:
 
Slopen:

Bijten:


Voeding:

Volière:

Kweken:


Wetenswaardigheden:
geslachtsrijp:          
volledig op kleur:   
leeftijd:
nestmateriaal: