infopagina:       om terug te keren sluit deze pagina af (klik kruis rechtsboven)
 
 

drinken en eten van de theelepel:   

 

Het is altijd een goede zaak om één op één contact met je tamme papegaai te hebben.
Bovendien is het zeker een aangename bezigheid om je vogel te laten drinken en te laten eten uit een voorgehouden theelepel.
Wanneer je dat regelmatig met de vogel oefent zal je snel precies weten wat jouw papegaai echt lekker vindt en je weet ook welke hoeveelheid de vogel meestal in één keer zonder problemen opeet.

Naast het feit dat je gezellig met je vogel bezig bent heeft het leren eten cq. drinken vanuit een voorgehouden lepel ook nog een andere groot voordeel.
Je kunt op die manier namelijk op een prima controleerbare wijze jouw vogel allerhande vloeibare medicatie en preparaten toedienen.
Meng de medicijnen gewoon door de lekkernij die de vogel gewend is uit de lepel te eten.
Meestal zal de vogel het voorgehouden mengsel vlot opeten en heb je gelijk de zekerheid dat je de vogel meteen de juiste dosering van het medicijn heeft gekregen.

Daarom....leer je papegaai te eten en drinken vanuit een voorgehouden theelepel!
Op zich is het helemaal niet zo moeilijk om jouw vogel dat aan te wennen en wanneer je het regelmatig oefent zal dat ook snel zonder te knoeien lukken.
Belangrijk is wel om er naar te streven dat de vogel daadwerkelijk alles uit de voorgehouden lepel opeet.
Probeer het met een beetje jus d´orange, wat pap, of eventueel een klein beetje yoghurt, kwark of vla.
Zorg dat je weet welke hoeveelheid door de vogel vlot opgegeten wordt en zorg ook dat je precies weet waar je vogel echt gek op is.

Teveel melkproducten mag de vogel natuurlijk niet, je kan ook wat pap, dat normaal door jonge papegaaien gegeten wordt, gebruiken.
Met wat fantasie kan je ook zelf een lekker en gezond papje maken.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan gemalen zonnebloempitjes vermengd met wat water, eventueel aangelengd met wat meel en honing.